GERMAN SERBIAN
top
KNJIGE LINKS  

Whisky Sour koktel
> RECEPT ZA KOKTEL WHISKY SOUR <

Whisky Sour je jedan od prethodnika koktela i još uvek jedno od najpopularnijih pića na svetu. Prethodnik je verovatno bio "Old Fashioned".

Samo ime govori da se radi o kiselom piću, u kome dominira kiselina limuna. Po običaju ova vrsta pićase priprema u shaker-u i servira bez leda. Danas samo stariji ljubitelji vole da piju ovo piće na taj način. Da li se naziv pića piše Whiskey Sour ili Whisky Sour zavisi od toga koji viski se koristi za pripremu. Ja koristim kanadski viski Canadian Club. Sa ovim viskijem će piće verovatno svakom biti ukusno. Čak i ako se koristi Jack Daniels piće je veoma ukusno i svideće se verovatno i onima koji obično ne piju tennessee viski (inače: pogrešno je odomaćeno verovanje da je Jack Daniels burbon!). Za onog ko voli skoč najbolji izbor je Ballantine's. Irski viski ovom piću daje veoma specifičan ukus pa ga preporučujem samo onima koji zaista vole samo irski viski.

"The Americans are a funny lot; they drink whiskey to keep them warm; then they put some ice in it to keep it cool; they put some sugar in it to make it sweet; and then they put a slice of lemon in it to make it sour. Then they say "here's to you" and drink it themselves."

 B. N. Chakravaty

 

 

Whisky Sour cocktail
#########
union

 

tag heuer replica sale
cartier replica uk
rolex replica sale
tag heuer replica sale
rolex replica sale