GERMAN SERBIAN
top
KNJIGE LINKS  

Tequila Sunrise koktel
> RECEPT ZA KOKTEL TEQUILA SUNRISE <

Postoji priča da je koktel Tequila Sunrise kreirao pijani barmen iz San Franciska, koji je celu noć ostao u baru sa svojim prijateljima.

Kada je gazda u 9 sati ujutru došao tražio je objašnjenje za takvo ponašanje. Pijani barmen je objasnio da je čekao izlazak sunca da bi napravio piće koje liči na taj trenutak. Naravno da je on to piće pripremio ranije i na svu sreću brzinom vetra pripremio je Tequila Sunrise. Pitanje je samo da li je ova priča istinita - u svakom slučaju je ovo originalan odgovor na pitanje kako je nastao ovaj napitak.

Veruje se da tequila ima svetlu budućnost kada su u pitanju kokteli. Za sada su najpopularnija pića sa meksičkim nacionalnim pićem Margarita i Tequila Sunrise.

Ni priča o nastanku tekile nije manje interesantna. Ovo piće je starije nego što mnogi misle. Prethodnika tekile su izmislili Asteci. Po jednoj staroj legendi su Bogovi poslali snažnu munju koja je rascepila agavu i skuvala njen sok. Od tada je to piće bilo sveta voda bogova-vladara. Danas se tekila u Meksiku prodaje čak i u apotekama jer postoji verovanje da tekila, zbog svoj jedinstvenog kvaliteta čisti krv i leči mnoge bolesti.
SVE O KOKTELU TEQUILA SUNRISE 2. STRANICA >

Tequila Sunrise cocktail
union