GERMAN SERBIAN
top
KNJIGE LINKS  

Sidecar koktel
> RECEPT ZA KOKTEL SIDECAR <

Za koktel Sidecar postoje dva recepta. Po starijem receptu osnova koktela je brendi. Međutim kada je vodka postala popularan sastojak koktela, brendi je zamenjen vodkom.

Neki Sidecar prave i sa gin-om. Paul Harrington kaže da je pojava vodke skoro sve ruinirala. On 50-te godine opisuje ovako: 'hladno, bez ukusa i bez mirisa. Ovo mirno posleratno doba se reflektuje u najpopularnijem piću tog vremena – vodki. Bronx, the Aviation, pa čak i Martini su žrtve. I na žalost , vodka ostaje najprodavanije alkoholno piće na današnjem tržištu'. Međutim s druge strane vodka je univerzalno piće neutralnog ukusa koje podiže nivo alkohola i pri tom ne utiče na ukus mešanog pića. Svako drugo osnovno piće koktela (tzv. base – jaka alkoholna pića kao što su: vodka, gin, rum, tequila, brandy) utiče i na ukus. Schumann čak kaže da su vodka i gin najosnovniji sastojci za mešana pića i iz čistog poštovanja ih nikad ne meša.

Ipak je osnova za Sidecar brandy. Kao i mnogi drugi klasični kokteli i Sidecar sadrži ceđeni limun i istu količinu šećera (odn. sirupa od šećera).

 SVE O KOKTELU SIDECAR 2. STRANICA >

#########
Sidecar cocktail
union