GERMAN SERBIAN
top
KNJIGE LINKS  

RECEPTI ZA KOKTELE: ODABRANI KOKTELI
#########

Priprema:

Limetu prvo oprati vrelom vodom i izgnječiti je. Na taj način se iscedi više soka. Krajeve limete treba odseći da piće ne bi bilo suviše gorko! Limetu seći u tanke koture ali tako da se koturi ne odvoje od celine. Na ovaj način ćete lakše iscediti limetu. Sada pripremljenu limetu možete staviti u stabilnu čašu za Caipirinhu ili u viski čašu i dodati 2-3 barske kašičice šećera. Sledeći korak je da uzmete muddler u ruke (drvena ili plastična alatka kojom se gnječi voće ili mrve kocke leda) i da gnječite limetu dok ne iscedite njen sok i dok se šećer ne istopi. Na kraju sipajte cachacu, napunite čašu mrvljenim ledom i promešajte. Piće servirajte sa kratkom slamčicom.

Dodatne informacije:

Veoma bitno je da se koriste sveže, zrele limete. Da li je limeta zrela prepoznaje se po tome što njena kora ima ravnomeran sjaj. Po ovom receptu se navodno priprema Caipirinha u Brazilu. Limeta se dakle ne seče u četvrtine kako to mnogi rade, već se seče u koture ali tako da ostanu spojeni. Kad je u pitanju šećer koji treba koristiti postoje neslaganja. Neki tvrde da treba koristiti beli šećer koji se proizvodi od šećerne trske dok drugi insistiraju na tome da se koristi žuti, nerafinisani šećer. Često žuti šećer nastaje tako što se nakon proizvodnje naknadno oboji melasom.


RECEPT ZA KOKTEL CAIPIRINHA 2. STRANICA >

#########
recept za caipirinhu
bottom

 

hublot replica
cartier replica uk
rolex replica sale
tag heuer replica sale
rolex replica
tag heuer replica sale