GERMAN SERBIAN
top
KNJIGE LINKS  

Margarita koktel
> RECEPT ZA KOKTEL MARGARITA <

Margarita je najpopularnijI koktel sa tekilom od početka 70-ih godina. Originalna Margarita nastala je početkom 30-ih godina. Nazvana je - to je sigurno - po jednoj ženi.

O kojoj ženi se radi i zbog čega je imala tu čast ne može se tačno utvrditi. Jedna senjorita iz Mexico City-a tvrdi da je ona bila inspiracija za ovo piće za vreme 30-ih godina, gospođa Margarita Sames koja je bila bogata i prominentna ličnost za vreme 40-ih godina tvrdi da je ovo piće prvi put pripremala ona. Margarita Sames i njen muž Bill su bili vlasnici jedne vile u blizini hotela Flamingo u Akapulku. Nakon Drugog Svetskog Rata se u Akapulku okupljala elita tadašnjeg vremena. Za Božić ona je organizovala slavlje. Tokom boravka u Akapulku upoznali su mnoge filmske zvezde i poslovne ljude kao što su Fred MacMurray, Lana Turner i John Wayne. Rezultat su bile mnogobrojne žurke koje su trajale i po nekoliko dana. Kratko pred božić 1948 godine nekoliko gostiju je tražilo od Margarite neki novi koktel. Dosadilo im je da piju pivo i Bloody Mary.

Margarita Sames je napravila više pokušaja da napravi novi koktel ali nisu joj uspevali pa su je njeni prijatelji "za kaznu" bacali u bazen. Jednom je pokušala da napravi koktel od tekile sa likerom Cointreau i sokom od limete. Pošto je odrasla u Francuskoj liker Cointreau joj je bio dobro poznat.Volela je da na žurkama meša razna pića i da onda njeni gosti isprobavaju rezultat. Navodno je te večeri pomešala tekilu, Cointreau i soko od limete. Pošto je znala da većina ljudi pije tekilu uz so ona je dekorisala čašu tako što je napravila rub od soli. Zahvaljujući njenim prijateljima koji su bili poznati u celom svetu ovak koktel je ubrzo postao popularan u elitnom društvu.

SVE O KOKTELU MARGARITA 2. STRANICA >

Margarita cocktail
union

 

hublot replica
cartier replica uk
rolex replica sale
rolex replica sale
rolex replica uk
tag heuer replica uk