GERMAN SERBIAN
top
KNJIGE LINKS  

Harvey Wallbanger koktel

Koktel Harvey Wallbanger je dobio naziv po surferu, koji je svoje pobede slavio uz koktel tada poznat pod imenom "Italian Screwdriver" (vodka, narandža, Galliano).

Na važnim trkama obično je osvajao drugo mesto, ali jednom je osvojio veliku pobedu koju je trebalo proslaviti. Pošto je verovatno previše slavio često se spoticao i udarao glavom o zid. Ubrzo posle toga dobio je nadimak "Wallbanger". To je čuo uvoznik Galliana i počeo marketinšku kampanju sa majicama, posterima i čašama tako da je piće postalo poznato pod ovim imenom. Neki čak tvrde da surfer Harvey nikada nije postojao i da je samo plod mašte uvoznika ovog likera.

Neverovatno je da jedan cl ovog likera potpuno promeni ukus pića. Galliano ima veoma jak i prepoznatljiv ukus pa se jasno prepoznaje u svakom mešanom piću gde se koristi.

Piće "Screwdriver" ste verovatno već pili samo što ne znate. Screwdriver je sok od narandže pomešan sa vodkom. Petpostavlja se da naziv potiče iz 50-ih godina, period koji je nazivan atomsko doba. Tada su prvi put testirane rakete sa atomskom glavom. Upravo po ovom uređaju je piće navodno dobilo naziv.

 

 

Harvey Wallbanger
union