GERMAN SERBIAN
top
KNJIGE LINKS  

Gimlet koktel

Kao i Gin & Tonic i ovaj koktel je nastao u Royal Navy a dobio je naziv po oficiru T.O. Gimlette. U Engleskoj je Gimlet veoma poznat.

Raymond Chandler (američki autor, "The Long Goodbye") je za Gimlet učinio ono što je Ian Fleming ("James Bond") učinio za Martini Cocktail. Glavni lik u njegovim novelama je čuveni detektiv Philip Marlowe. Snimljeno je i nekoliko filmova po njegovim knjigama, u jednom je igrao Humphrey Bogart.

Kao što verovatno znate, Englezi vole slatko. Ako bi se pridržavali recepta koji je naveo Chandler dobili bi jedan veoma sladak koktel (gin i sirup od limete 1:1). U najpoznatijim barovima Evrope u karti pića nećete naići na originalni recept ovog koktela. Recept za Gimlet koji ćete pronaći na ovoj stranici je takođe malo modifikovan, ali zaista je dobar i ne verujem da ima neko kome se neće dopasti.

Jedan jedini put Chandler je napravio grešku u recepturi njegovih pića. Jednom prilikom ga je neki obožavalac upitao kakva pića pije Philip Marlowe. Odgovorio je: "Pije praktično sve što nije slatko."
SVE O KOKTELU GIMLET 2. STRANICA >

Gimlet cocktail
#########
union