GERMAN | SERBIAN |
---|
![]() |
||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
KNJIGE | LINKS |
Koktel Bloody Mary je najpopularnije jutarnje i posle podnevno piće. Po istraživanju časopisa Market Watch iz 1996. Bloody Mary je u Americi na trećem mestu po popularnosti iza Vodka-Tonika i Margarite.Svaki poznavalac ovog mešanog pića ima svoj "tajni" recept. Postoji beskonačan broj načina pripreme. Ali kako je moguće da jedno piće koje se sastoji od soka paradajza, bibera, soli i worchester sosa postane toliko popularno? Bloody Mary je od nastanka bilo piće koje se koristilo kao «lek» protiv negativnih posledica prekomerne konzumacije alkohola (drugim rečima – mamurluk). Konzumacijom ovog pića polako nestaju bolovi u stomaku i mučnina. Ubrzo potom Vam vraća osmeh na lice i omogućava Vam da uživate u nedeljnom popodnevu. Naravno ova internet stranica ne treba da Vas animira da počnete da pijete i postanete alkoholičari. Nema potrebe ni da Vam govorim da alkohol može uništiti ljudske živote – dovoljno je da pogledate one koji pred trafikama piju jedno pivo za drugim. Bloody Mary je nastala u Parizu i izum je barmena Fernand «Pete» Petiot-a koji je radio za Harry Mac Elhone-a. Prvi put je servirana negde oko 1920. godine u čuvenom baru Harry's New York Bar. Navodno je piće nazvao po istoimenoj Mary Tudor koja je imala nadimak "Krvava Marija". Ali postoje i druge priče o nastanku imena. |
![]() |
---|---|
![]() |
![]() |
---|